Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Η 25Η ΜΑΙΟΥ

Σαν σήμερα το 1997, ο τίτλος που έβαζε τέλος στα πέτρινα χρόνια είχε εξασφαλιστεί μαθηματικά πολύ νωρίτερα, αλλά στις 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η φιέστα για την κατάκτησή το. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-0 την Καβάλα, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον αντίπαλο και την έκταση της νίκης। Ο κοσμος που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το παλιό Καραϊσκάκη περίμενε πώς και πώς το σφύριγμα της λήξης για να αφήσουμε πίσω τα 9 χρόνια αναμονής . Ο νέος Ολυμπιακός που είχε δημιουργηθει απο τον πρόεδρο του θρύλου Σωκράτη Κόκκαλη στηριζόμενος σε νέα «αστέρια» όπως ο Γιαννακόπουλος, ο Ελευθερόπουλος και ο Τζόρτζεβιτς, αλλά και «παλιούς» όπως ο Καραπιάλης, ο Καραταΐδης και ο Αλεξανδρής, ήταν πρωταθλητής με 12 βαθμούς διαφορά από τη 2η ΑΕκουλα.

Στις 25 Μαΐου του 2002 ο Ολυμπιακός στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο νικώντας τη ουγγρική Χόνβεντ 9-7 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Βουδαπέστης και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.



Τα επτάλεπτα με πρώτους τους «ερυθρόλευκους» ήταν 1-2, 3-1, 3-1, 2-3, ενώ τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Καλακόνας (3), Χατζής (2), Χατζηθεοδώρου (2), Πλατανίτης (1), Θωμάκος (1)। Την τρίτη θέση πήρε η Ποζίλιπο που επικράτησε στον «μικρό τελικό» της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 8-7. Πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ αναδείχθηκε ο Ούγγρος Γκέργκελι Κις της Χόνβεντ.


Και το 2003 ο αγώνας που διεξήχθη σαν σήμερα έμοιαζε με τυπική διαδικασία। Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-1 εκτός έδρας την Ξάνθη για την τελευταία αγωνιστική, αλλά το μεγάλο βήμα για τον τίτλο είχε γίνει δύο εβδομάδες νωρίτερα, με το 3-0 επί του ποα σε εκείνο το αλησμόνητο ματς στη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 7ο σερί πρωτάθλημα και δημιούργησε νέο ρεκόρ।


Το 2005 όλα κρίθηκαν στο ματς της 25ης Μαΐου. Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο .Το γκολ του Ριβάλντο στο 61’ χάρισε τελικά την πολυπόθητη νίκη। Ο Θρύλος κατέκτησε το όγδοο, δηλαδή, το πρώτο στο Νέο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"









Δεν υπάρχουν σχόλια: