Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Δομάζος, Κούδας, Μαύρος





Μια και συμφωνήσαμε με τα αδέρφια στο blog να μην αναφερθούμε καθόλου στο ντέρμπυ είπα να κάνω μια ανάρτηση που έχω δει γραμμένη σε ένα από τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου οπαδικά site. Αναφέρομαι στο www.redsagainsthemachine.gr 
Το συγκεκριμένο site λοιπόν έχει σηκώσει 3 άρθρα ένα για τον Κούδα, ένα για τον Μαύρο και ένα για τον Δομάζο. Έτσι λοιπόν είπα αυτά τα τρία άρθρα να τα κάνω ένα.


Ας τα πάρουμε ένα ένα. Ας ξεκινήσουμε με ερωταπαντήσεις του Δομάζου στην Αθλητική Ηχώ στις 29-9-1963 ο δημοσιογράφος κάνει 100 ερωτήσεις στον Δομάζο στην 10η λοιπόν ερώτηση ο δημοσιογράφος ρωτά τον Δομάζο: Είναι αλήθεια ότι μικρός υποστήριζες τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ; Και ο Δομάζο απαντά Μικρός ναι είχα παρασυρθεί από τον κόσμο.  Συνεχίζει λοιπόν ο δημοσιογράφος με την 57η ερώτηση η οποία είναι: Ποια ομάδα έχει τον περισσότερο κόσμο; και με ευκολία ο Δομάζος απαντά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στην επόμενη ερώτηση ο δημοσιογράφος ρωτά: Θα ήθελες οι παναθηναικοί να είναι τόσο θερμοί όσο οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ; και ο Δομάζος απαντά ναι είναι μεγάλο πράγμα να παίζεις μπροστά στο δικό σου ενθουσιώδης κοινό. Την συνέντευξη έχει πάρει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γιαννούλης.


Τι λέει λοιπόν ο στρατηγός τους; Ότι γεννήθηκε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και φυσικά ότι θεωρεί τους οπαδούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πιο ενθουσιώδης και φυσικά πιο ένθερμους από τους οπαδούς -  φιλάθλους της ομάδας που αγωνίζεται. Και αυτό είναι φυσιολογικό μια και είμασταν είμαστε θα είμαστε και οι περισσότεροι αλλά και οι πιο πιστοί οπαδοί της ομάδας μας.


Δεν λέει κάτι νέο απλά το να το δηλώνει η σημαία τους το κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Δεν το λέει ούτε η Ανδριάνα Μαραγκού ούτε ο Σπύρος ο Μαραγκός το λέει αυτός που τον ονόμασαν στρατηγό, αυτός με το καφέ στην πλατεία Βικτωρίας ένα δρόμο πάνω από τα μπουρδέλα των Αθηνών, την Φυλής δηλαδή το σπίτι τους.





Συνεχίζουμε με τον Γιώργο τον Κούδα το άγαλμα της Τούμπας για αυτόν τον μεγάλο ήρωα τους. Ποιος είναι ο Γιώργος ο Κούδας και τι δήλωνε στην εφημερίδα ΦΩΣ στις 9-6-1967.
 Στέλνω χιλιάδες φιλιά και την απέραντη αγάπη μου στους ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ φιλάθλους και τους υπόσχομαι να δείξω την αξία μου. Από τώρα ανήκω στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και το θέμα της υπογραφής μου είναι καθαρά τυπικό. 


Τι έγινε τότε και όσα δήλωνε ο Κούδας στον Νίκητα Γαβαλά δεν έγινε ποτέ πράξη; ο χουντικός γενικός γραμματέρας αθλητισμού Ασλανίδης γνωστός τοις πάσι άλλαξε τον νόμο των μεταγραφών δύο φορές. Αυτή η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες μετά από όσα ανακοίνωσε ο χουντικός Γ.Γ.Α. Ασλανίδης για το νέο καθεστώς των μεταγραφών. Απαγορεύονταν μεταγραφές από μία ομάδα Α' Εθνικής σε μία άλλη, εκτός αν ο παίκτης υπηρετούσε τη θητεία του και μπορούσε να μετατεθεί κάπου κοντά στην έδρα της νέας του ομάδας. Ο Κούδας υπηρετούσε στο Λιμενικό και μπορούσε να υπογράψει στον Θρύλο. Λίγες μέρες μετά, βέβαια, ο Ασλανίδης φρόντισε να εξαιρεθεί ο Κούδας, αφού όπως ξεκαθάρισε δημοσίως ''δεν θα παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό''. Αργότερα, όπως έχουμε δει, μεσολάβησε και ο Παττακός, ο ''γαύρος'' ντε, για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ο παίκτης, σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε ο ίδιος ο Παντελάκης, ο ιστορικός παράγοντας του ΠΑΟΚ εκείνα τα χρόνια. Έτσι, το μεγάλο όνειρο του Κούδα, να φορέσει στο ελληνικό πρωτάθλημα την ερυθρόλευκη, δεν εκπληρώθηκε λόγω της χούντας. Άραγε τα θυμάται όλα αυτά σήμερα κι αν ναι, τι ομάδα δηλώνει ο παίκτης-σύμβολο των απανταχού Παοκτζήδων;



Και αφού περάσαμε από στρατηγούς από αγάλματα θα καταλήξουμε σε έναν ακόμα που έχει κάνει και φυλακή για την τωρινή του αγάπη, μια και έγινε πρόεδρος για κανένα μήνα στην ομάδα της καρδιάς του, τον Θωμά τον Μαύρο βρε λέω. Τι είχε πει λοιπόν ο Θωμάς ο Μαυρός που έχει κάνει και πρόεδρος την κούλας; 


Η τότε διοίκηση του Πανιωνίου, με πρόεδρο το Λουκά Πανουργιά του ΠΑΟ προσωρινά, ο οποίος παραιτήθηκε έναν μήνα αργότερα διέρρε πως θα ζητήσει παλαβά λεφτά, 30 εκ. δραχμές και παραπάνω, με αποτέλεσμα ο Γουλανδρής να ξεκόψει πως ''δεν ενδιαφερόμαστε για το Μαύρο''. Είδε κι απόειδε ο παίκτης και επέστρεψε στις προπονήσεις, ενώ και τα επόμενα καλοκαίρια, είτε επειδή ο Γουλανδρής προτίμησε να δώσει ένα καράβι λεφτά στην Παναχαική για το Δαβουρλή, είτε επειδή αργότερα δεν υπήρχε Γουλανδρής, δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις Ολυμπιακού-Μαύρου για να φορέσει ο Θωμάς την ερυθρόλευκη φανέλα που τόσο πολύ ήθελε. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Μπάρλος -που από το πουθενά τον είχε διορίσει στην ΑΕΚ ο Ιωαννίδης, ο μαύρος ταξίαρχος των ΕΑΤ-ΕΣΑ και μέλος του ΠΑΟ- και κατάφερε να τον φέρει στην ΑΕΚ, σε μια μετεγγραφική ιστορία που έχει αφήσει εποχή. Από το πουθενά, λοιπόν, ο Θωμάς που παρακαλούσε να έρθει στον Θρύλο, έγινε Θ(ε)ωμάς και είδωλο-Αεκάρχης για το μέσο χανούμι.

Δομάζος, Κούδας, Μαύρος οι σημαίες σας λένε την αλήθεια.


ΥΓ Ευχαριστώ το  www.redsagainsthemachine.gr που μου έδωσε την άδεια να κάνω ένα τα τρία τους άρθρα και φυσικά για το υλικό και τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: