Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Dnipro Dnipropetrovsk

Και η κλήρωση έφερε στο δρόμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για τους 32 του Europa League την Dnipro Dnipropetrovsk μια ομάδα γνωστή μας μόνο και μόνο για τον Μπόατενγκ. Έτσι ως γνωστός scouter του blog μου έπεσε το φορτίο να τη δω να την αναλύσω όσο πραγματικά μπορώ.

Μια ομάδα που το budget της ανέρχεται στα 81.900.000 εκατομμύρια ευρώ ( αλλά είναι και ουκρανική ομάδα ) και εκεί τα συμβόλαια είναι κάπως.

Η ενδεκάδα που χρησιμοποιεί επί το πλείστον ο γνωστός μας από την Μέταλιστ προπονητής της ομάδας Myron Markevych είναι η ακόλουθη: Στο τέρμα αγωνίζεται ο Boyko τα δύο σέντερ μπακ της είναι ο Cheberyacho και ο Douglas, στα μπακ αγωνίζονται ο Vlad αριστερά και ο Fedetsky στα δεξιά. Η άμυνα της έχει προβλήματα αρκετά. Tα ακραία της μπακ είναι πολύ επιθετικά μπακ και τα δύο της σέντερ μπακ ειδικά ο Βραζιλιάνος Douglas είναι πηγή κινδύνων.

Στο κέντρο αγωνίζονται με δύο αμυντικά χαφ ( ο θεός να τα κάνει ) και αυτοί είναι ο Rotan που είναι και αρχηγός της ομάδας καλός ποδοσφαιριστής και με πολλές ασιστ για την ομάδα του, δίπλα του αγωνίζεται ο Kravchenko μπαλαδόρος και πρώτος asistman της ομάδας. Το βασικό θέμα της Dnipro Dnipropetrovsk είναι οι μεγάλες αποστάσεις της άμυνας με το κέντρο και αυτό της δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον αμυντικό της τομέα. Επίσης ο Rotan και ο Kravchenko είναι περισσότερο δημιουργικοί ποδοσφαιριστές πάρα αμυντικογενής. Στις άκρες της παίζουν ο Konoplyanka αριστέρα και ο Zozulya ή ο Matheus. O Konoplyanka είναι ο star της ομάδας πολύ καλός ποδοσφαιρίστης, τεχνίτης με πολύ καλά τελειώματα από τη δεξιά πλευρά συνήθως παίζει ο Zozulya ο οποίος είναι φόρ αλλά με κορμί που τον βοηθά στο παίξει και άκρη. Ο Matheus είναι ένας μέτριος Βράζιλιάνος ποδοσφαιριστής που ένα προσόν έχει την ταχύτητά του.

Πίσω από το φορ αγωνίζεται ο Shakhov ένας μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής που δείχνει να έχει το μέλλον μπροστά του. Κατ εμέ είναι το ανερχόμενο αστεράκι αυτής της ομάδας. Και κλέινουμε με τον Kalinic αρκετά καλό φορ με πέρασμα απο Premier και με πολλά γκολ με την φανέλα της Dnipro Dnipropetrovsk.

Λίγες σκέψεις βλέποντας την Dnipro Dnipropetrovsk λοιπόν: Αμυντικά με πολλά κενά, επιθετικά τα ακραία της μπακ, μεγάλες αποστάσεις των γραμμών, πιέζει ψηλά και έχει ιδιαίτερους οπαδούς που υποστηρίζουν με ένταση την ομάδα τους. Εξάλλου είναι πιθανόν να τιμωρηθεί για τα επεισόδια που έκαναν οπαδοί της στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Europa League με την Saint Etienne.

ΥΓ Ο καλός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει να φοβηθέι απολύτως τίποτα, εμείς περιμένουμε την κλήρωση για τους 16 και βήμα βήμα προχωράμε. Ειδικά αν ενίσχυθεί η ομάδα. Μαθαίνω ότι 18/12/2014 ο Αμπιντάλ θα δόσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινώνει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Να για παράδειγμα μια θέση που η ομάδα θέλει ενίσχυση αν προσθέσουμε έναν ακραίο και έναν φορ φτάσαμε στις τρεις προσθήκες.

 Και για όσα αδέρφια βρεθούν στην Ουκρανία το Bakkara hotel είναι ότι πιο ιδιαίτερο θα έχετε επισκεφτεί μια και βρίσκεται μέσα στον Δνείπερο και σίγουρα θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Σίγουρα αν το παιχνίδι γίνει στην Ουκρανία θα βρεθούν πολλα αδέρφια εκεί εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί. Το Φλεβάρη τα σπουδαία με την ομάδα να βρίσκεται και στην κλήρωση των 16 καλύτερων ομάδων του Europa League
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: