Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή στον Βαγγέλη Μαρινάκη


Αυτή η ανάρτηση αποτελεί μια επιστολή στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Γνωρίζω ότι οι πιθανότητες να διαβάσει ή έστω να μεταφερθεί δια στόματος η επιστολή αυτή στον ίδιο τον κύριο Μαρινάκη, είναι απειροελάχιστες, αλλά αξίζει τον κόπο.

  Φτάσαμε λοιπόν μερικά χρόνια μετά τη λήψη της προεδρίας από εσάς κύριε Μαρινάκη, σε ένα σημείο όπου ο κόσμος δικαιολογημένα κατ' εμέ, έχει αγανακτήσει. Γιατί; Γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ λαός δεν ήταν συνηθισμένος σε κούφια πρωταθλήματα. Τι εννοώ; Τα ντέρμπυ ήταν πάντα το φόρτε μας. Ανεξαρτήτως έδρας, παίζαμε με περίσσιο πάθος και δίψα για τη νίκη. Όποιος έβγαζε γλώσσα, του την κόβαμε με συνοπτικές διαδικασίες. Φαντάζομαι τα γνωρίζετε αυτά. Θα ήθελα λοιπόν να σας θέσω προ των ευθυνών σας, για την παρούσα κατάσταση. Γιατί σίγουρα έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

  Αρχικά, θα ήθελα να σας συστήσω προσοχή στα άτομα, τα οποία διαλέγετε για συνεργάτες σας. Είτε πρόκειται για στελέχη της ΠΑΕ, είτε για το τεχνικό team της ομάδας. Δε γίνεται σε επίπεδο στελεχών, να δηλώνει κάποιος στο όνομα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ότι ένα παιχνίδι δεν κερδίθηκε επειδή οι συνθήκες διεξαγωγής του δεν ήταν οι κατάλληλες. Δε γίνεται να δειλιάζουμε μπροστά σε μια κερκιδούλα που με το έτσι θέλω βαφτίζεται "ζούγκλα". Τη ζούγκλα τη δημιουργήσαμε και τη ζήσαμε μέσα από δοξασμένες ημέρες της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζετε και εσείς. Σε επίπεδο τεχνικού team, σέβομαι και επικροτώ την τοποθέτηση μεγάλων ονομάτων που ήταν κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σε ορισμένα πόστα, αλλά όχι όταν κάτι τέτοιο κάνει κακό στην ομάδα. Γιατί μέχρι στιγμής αυτό διαφαίνεται.

  Έπειτα, θα ήθελα να υποδείξω την κατ΄ εμέ αποτυχία σας σε έναν πολύ κομβικό τομέα στην κατάρτιση μιας ομάδας. Οι παίκτες μας δε γνωρίζουν σε ποιο σύλλογο έχουν έρθει και τι συνεπάγεται αυτό. Δε γίνεται οι ίδιοι μας οι παίκτες, αυτοί που φορούν την τιμημένη ερυθρόλευκη να αδιαφορούν για τη δίψα μας για νίκη και καταξίωση. Πόσο μάλλον για την καθολική απαίτηση της πανηγυρικής νίκης επί των ορκισμένων εχθρών μας. Δε γίνεται ήττες από ομάδες που συστηματικά λοιδορούν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας, τον κόσμο μας και εσάς, να περνούν στα ψιλά. Δε γίνεται να μας αφήνουν αδιάφορους. Καλό θα ήταν να σκεφτείτε και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε αυτά τα παιδάκια. Δε θέλουμε μισθοφόρους στην ομάδα μας. Θέλουμε παίκτες ταλιμπάν για 90 λεπτά. Αν δεν μπορείτε εσείς, ο ίδιος, να μεταδώσετε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ DNA στους καλοπληρωμένους παίκτες, ή έστω κάποιο διοικητικό στέλεχος, τότε αφήστε εμάς, τον λαό του θρύλου να τους δείξουμε το τι μέλλει γενέσθαι. Και φυσικά δεν κάνω λόγο για τραμπουκισμό, αλλά για μια ολιγόλεπτη κουβέντα, μέσα από την οποία θα καταλάβουν τι σημαίνει για εμάς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Θέλουμε παίκτες και κόσμο να είναι ένα. Να περιμένουν τα παιχνίδια της Κυριακής όσο εμείς, και να παθιάζονται το ίδιο όταν παίζουν στην Ευρώπη, ή εναντίον των αιωνίων αντιπάλων μας.

  Εν συνεχεία, κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να σας πω το πόσο αντίθετα βαίνει η ομάδα στο πλάνο, το οποίο ακολουθούμε, στα πρότυπα της Πόρτο, όπως μας είχατε πει. Δε γίνεται να χτίσεις μια καλή ομάδα, όταν κάθε καλοκαίρι πωλούνται οι καλύτεροι παίκτες και αντικαθίστανται από υποδεέστερους και επιλογές-ρίσκα. Σίγουρα μεταγραφές ονομάτων όπως οι Αφελλάι, Αμπιντάλ και Σαβιόλα ήταν καλές για το πρεστίζ της ομάδας και για το εμπορικό σκέλος του θέματος. Ήταν όμως ουσιώδης; Για εμένα και για την πλειοψηφία σίγουρα όχι. Επίσης, θα ήταν καλό να έχουμε και παίκτες με τσαμπουκά. Να σας υπενθυμίσω ότι παίκτες που αγαπήθηκαν όσο λίγοι από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ, δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά. Από τον Ζιοβάννι στον Τζιμπούρ, από τον Γεωργάτο στον Χολέμπας και από τον Καστίγιο στο Μιραλλάς, εκρηκτικοί παίκτες και χαρακτήρες πάντα είχαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ελπίζω να το ενστερνίζεστε. Τέλος, καλό θα ήταν να σταματήσουμε να προβαίνουμε στην απόκτηση παικτών χαμηλού επιπέδου και να φέρουμε στο λιμάνι παικταράδες. Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, αλλά αν έχουμε τη δυνατότητα, (την οποία βάσει ισολογισμών την έχουμε), τότε γιατί όχι;

  Τέλος, κύριε Μαρινάκη, ως γέννημα θρέμμα πειραιώτης ολυμπιακός, φαντάζομαι πως θα έχετε το "μικρόβιο" στον οργανισμό σας. Ξέρετε ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ, πράγμα που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να σέβεστε εμάς, και τις επιθυμίες μας. Αν μερικές φορές τα ακούτε, είναι επειδή ως πρόεδρος έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Θα πρέπει να το υποστείτε, εξ' άλλου ο καλός ο καπετάνιος στις φορτούνες φαίνεται. Όπως είμαστε μαζί σας στις χαρές και στα πανηγύρια, έτσι θέλουμε από εσάς να κατανοείτε τη δυσαρέσκειά μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Είστε ένας από εμάς λέτε, περιμένουμε να μας καταλαβαίνετε λοιπόν. Εξ' άλλου εμείς σας έχουμε αποδείξει πολλάκις ότι στηρίζουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και όλα τα κομμάτια που τον απαρτίζουν, όπως διαμαρτυρηθήκαμε με πορεία όταν υπήρξατε στο στόχαστρο τρομοκρατών, πριν λίγους μήνες. Τότε ήμασταν αχάριστοι, όπως μας είχατε αποκαλέσει κάποτε; Δε νομίζω. Πρέπει να εκτιμάτε τέτοιες ενέργειες, και να σέβεστε τα λεφτά που δίνουν μερικοί, ώστε να είναι στο πλευρό της αγάπης τους σε κάθε αγώνα, σε κάθε γωνιά της γης.

 Κλείνω την επιστολή μου τονίζοντας ότι δε σας επιτίθεμαι μέσω αυτής, απλά ως ένας αγνός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου. Αν είστε πραγματικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τότε θα αφουγκραστείτε τις ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ, θα είστε περισσότερο ελαστικός με τους ομολογουμένως απαιτητικούς οπαδούς σαν και εμένα, και θα προσπαθήσετε περισσότερο για το καλό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ. Απεναντίας, αν μας αγνοήσετε, τότε δικαιώνετε όσους τόσο καιρό σας επικρίνουν και σας πολεμούν μέσω των media που ελέγχουν. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι στα χέρια σας. Εγώ απλά ελπίζω να κάνετε το καλύτερο για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ.

2 σχόλια:

Fotis Ag είπε...

Συμφωνω 100%.Μπραβο φιλε.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου, εισαι γνησιος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Δεν φοβασαι τιποτα!ΜΠΡΑΒΟ!