Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Θρύλος στο μπάσκετ 2015-16

  Καλησπέρα αδέλφια

 Πολλές αλλαγές υπάρχουν στην περσινή ομάδα που κρίθηκε επιτυχημένη. Αλλαγές αναγκαίες δυστυχώς η και ευτυχώς σε άλλες συνθήκες που έγιναν κυρίως από εξωτερικούς λόγους. Σημαντική είναι η απώλεια Σλούκα, δε ξέρω αν είναι εξαιτίας χρημάτων η αρμοδιοτήτων, κατά πολλούς μελλοντικού και καλά ηγέτη της ομάδας. Πράγμα που πίστευε και ο γραφών άλλα δυστυχώς δεν μας είχε αποδείξει ο παίκτης. Όπως και να έχει καλή σταδιοδρομία να έχει και να κρατάει και ένα χρονόμετρο για τα 25 λεπτά που έλεγε.

 Η άλλη αλλαγή ειναι του Ντανστον ενός παίκτη που έκανε εκπληκτική πρώτη χρονιά όντας μόνος σοβαρός σέντερ στην ομάδα και μια κακή δεύτερη με καλό κλείσιμο με ανταγωνισμό την μεγάλη έκπληξη του Χάντερ. Καλή τύχη και σε αυτόν. Όπως και να έχει η ομάδα είναι εδώ και δεν πεθαίνει. Για τις υπόλοιπες ήταν δεδομένα τα πράγματα.

 Η πρώτη αγορά ήταν περίφημη απλά. Ο D.J. Strawberry ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς πέρσι στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα της Τουρκίας. Πρωταθλητής με την Πιναρ Καρσικαγια που πολύ ενδιαφέροντος προπονητή Ουφουκ Σαριτσα ο Στροσμπερι ήταν παίκτης κλειδί σε όλο το σχεδιασμό. Ο ύψους 1.96 κόμπο γκαρντ είναι μουσκουλάτος τύπος με πολύ γρήγορα πόδια και μεγάλα χέρια, τρομερός αμυντικός, δεν είναι τριάρι και έπαιζε πολλές φορές τον κουβαλητή της μπάλας για τον Ντιξον. Στα κρίσιμα όμως ο Στροσμπερι στα πλέι οφ έκανε τεράστια διαφορά στην ομάδα. Ανέβασε πολύ ποσοστά 58% στα δίποντα 44% στα τρίποντα και από 11 πόντους περιπου που έβαζε έφτασε στους 15. Παίκτης πολύ καλός στο 1 με 1 μπαίνει δυνατό στην ρακέτα και δεν φοβάται τίποτα. Ο ρόλος του σε μας θα είναι πολύ συγκεκριμένος. Θα είναι στην άμυνα ο μπαλαντέρ και στην επίθεση ότι του αναλογεί. Και θα του αναλογούν πολλά παίζοντας στην αδύνατη πλευρά. Μεγάλο συν ο πολύ καλός χειρισμός της μπάλας που βοηθά στο κατεβασμα της. Το σουτ του δεν είναι κακό αλλά είναι ασταθές και κυρίως στις βολές δεν είναι καλός.

 Η επόμενη μεταγραφή είναι το μπαμ. Παίκτης πολύ γνωστός ο Daniel Hackett είναι παίκτης από το πάνω ράφι. Ο Χάκετ είναι πολύ γνωστός κυρίως από την Σιενα έκανε κακη χρονιά φέτος στο Μιλάνο όχι με ευθύνη του αλλά από συνολικά την ομάδα που απλά ήταν τραγική. Ο Χακετ είναι παίκτης της ομάδας. Αν η ομάδα είναι πολύ καλή αυτός με την παρουσία του θα την ανεβάσει πολλαπλά επίπεδα. Αν η ομάδα είναι χάος δεν γίνεται τίποτα. Άλλωστε ελάχιστοι παίκτες κάναν ομάδα χάος καλή. Ο Χακετ έρχεται να παίξει τον πλέον σύνθετο ρόλο στην ομάδα. Θα παίζει τον ρόλο του δεύτερου σκόρερ και του παίκτη αλλαγής ρυθμού, όμως θα παίζει και μαζί με Σπαν γιατί είναι εξαιρετικός αμυντικός, θα παίζει και σε σχήμα με τρεις κοντούς μια και είναι 1.99. Παίκτης που έχει όλα τα χαρακτηριστικά στο 7 πλην δημιουργίας που είναι στο 8.5. Άμυνα επίθεσή ριμπάουντ. Επιθετικά έχει πολύ καλή διείσδυση δεν έχει κακό σουτ αρκεί να φτιάξει τις επιλογές του. Σε μας θα δώσει πολύ άμυνα δημιουργία και θα παίζει όλους τους ρόλους της περιφέρειας. Αν το μυαλό δεν ξεφύγει προσωπικά πιστεύω ότι ο Χακετ είναι ότι πιο κοντινό στον μεγάλο Acie Law.

 Τελευταία μας ήρθε το θηρίο. Ο Patric Young ύψους 2.09 αμερικάνος είναι απλά θηρίο. Ξεχάστε τις βόλτες των ψηλών στην ρακέτα μας. Ο Γιανγκ προσφέρει μόνο πόνο σε οποίον πλησιάσει. Παίκτης πολύ προικισμένος αμυντικά, πολύ γρήγορα πόδια δεν ξεχνιέται στην άμυνα τρομερές επιστροφές ένας αμυντικός από κούνια. Γιατί αυτός ο τύπος δεν είναι στο ΝΒΑ? Εξαιτίας του πολύ άγουρου επιθετικού παιχνιδιού του, δεν μπορεί να παίξει πλάτη. Όμως μαθαινει πολύ γρήγορα και μπορεί να σκοράρει με πικ εν ρολ. Ο Γιανγκ είναι καλύτερος αμυντικός απο Ντάντστον καλύτερος ριμπάουντερ βράχος στην ρακέτα αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο στην επίθεση. Είναι όμως και πιτσιρικάς 23 χρονών και είναι πολύ έξυπνος. Θέλει μια σχετική υπομονή αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τον λατρέψουμε.

 Εν κατακλείδι η φετινή χρονιά είναι περίεργη. Ο Σφαιρό έχει πάρει υλικά που είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του ελληνικού τρόπου παιχνιδιού που διδάσκει. Ίσως να ανοίξει και τον ρυθμό άλλα και αυτό ελεγχόμενα. Στην αρχή η ομάδα θα πάει στην πεπατημένη.

 Υγ. Τα αρδάκια έχουν ξεφύγει. Έχει έρθει στην Ελλάδα ο συνδυασμός Στόκτον, Κάρυ, Κιντ και οι Αμερικανοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: