Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Για τους γνώστες δημοσιογράφους και για το χτεσινό παιχνίδι....

 Καλησπέρα αδέλφια

 Μετά το δύσκολο χτεσινό βράδυ το σκεφτόμουν αν έπρεπε να γράψω κάτι για το παιχνίδι. Αλλά μετά από αυτά που διάβασα γενικότερα από τον τύπο και τους προπονητές τις εξέδρας( του ίντερνετ μάλλον) θα ήθελα να πω κάποια άπλα πραγματάκια.

 Θα σταθώ κυρίως σε τρία άτομα που είπαν και έγραψαν για το χτεσινό παιχνίδι. Ο ένας δηλώνει επάγγελμα προπονητής και οι άλλοι δυο δημοσιογράφοι. Πραγματικά όμως τα χειρότερα τα είδα γραμμένα από τον προπονητή-σχολιαστή. Πάω στοίχημα ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε κρυφτεί κάτω από το κάθισμα του και έκανε προσευχές να μην συνεχίσει στο ίδιο τέμπο η ομάδα. Βεβαία πότε δεν μας εξήγησε αυτός ο σούπερ προπονητής ,πέρα από την γνωστή γκρίνια για ένα διαιτητή απο Κορινθία, σε πιο ταξίδι που όπως λέει πήγε στο εξωτερικό είδε τον Γεωργατο δεξί μπακ. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι ακούν αυτόν τον άνθρωπο σοβαρά αντί να τον περνούν στα αστεία. Το μόνο που έκανε είναι να γκρινιάξει για τις τρεις στημένες φάσεις και τίποτα άλλο.

 Ο δεύτερος κάνει εκπομπή σε αθλητικό ραδιόφωνο. Σαν καλός βάζελος που είναι το μυαλό του δεν πάει παραπέρα. Θεωρούσε το ταμπούρι σαν μόνη λύση. Ευτυχώς η ομάδα απέδειξε ότι μπορεί να παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια το αποτέλεσμα τον δικαιώνει δυστυχώς αλλά η ορατότητα του είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη. Βεβαία δεν έχει κρύψει ότι είναι βάζελος και αυτό τα λέει όλα.

 Ο τρίτος ήταν έκπληξη. Έβαλε μπροστά το γνωστό Χριστιανοί-Λιοντάρια. Δεν του έκανε καμιά εντύπωση το τέμπο και οι ευκαιρίες της ομάδας. Δεν του έκανε καμία εντύπωση την προσπάθεια να παίξει μπάλα και όχι κλεφτοπόλεμο. Δυστυχώς μια γενιά επαγγελματιών μεγάλωσαν κάτω από έντονα βαζελοκατάσταση στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν μπορούν να αντιληφθούν κάτι διαφορετικό.

 Για το παιχνίδι τώρα, ο προπονητής μας έστησε εξαιρετικά την ομάδα. Φανερά έπαιξε με μειωμένο πλάτος εξαρχής έχοντας ακραίους στα χαφ τους Βάις και Φουστέρ και αμυντικά χαφ τον Σάμαρη και τον Μασάντο. Όλη αυτή η τετράδα βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα στο πρώτο ημίχρονο έπαιζαν σε πολύ κοντινές αποστάσεις και πρέσαραν στην μπάλα πολύ καλά και οργανωμένα. Γενικά ο Μίτσελ δεν άλλαξε τακτική αντίληψη απο τα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος άπλα μείωσε το μηκος του πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου. Με αυτό τον τρόπο κέρδισε μπάλες στο κέντρο και δεν άφησε να πιάσει ρυθμό η Παρι. Άπλα δεν κατάφερε να προηγείται στο τέλος του ημιχρόνου ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το πλάνο στο δεύτερο ημίχρονο.

 Στο δεύτερο ημίχρονο γενικά ήθελε να κόψει τον ρυθμό και αφήσει την παρι να ανεβεί ώστε να την χτυπήσει στην κόντρα. Αυτό δεν έγινε κυρίως λόγω του Λαβετσι που είναι παίκτης ορχήστρα. Η παρι είδε την σαφή αδυναμία στην ανασταλτική λειτουργιά που είχαμε στα άκρα της άμυνας. Δυστυχώς οι δυο τραυματισμοί φάνηκαν τελικά πάρα πολύ. Γιατί ο Μπονγκ δεν ήταν και σε καλή κατασταση και γιατι με Σαλίνο δεν νομίζω να κατέβαιναν και τόσο πολύ οι ακραίοι. Το αποτέλεσμα βεβαία κρίθηκε από τα λάθη στα στημένα που είναι κατι που διορθώνεται με δουλειά. Όπως και η εμφανή έλλειψη δυνάμεων στο β ημίχρονο που επίσης διορθώνεται από τα συνεχή παιχνίδια και την δουλειά που γίνεται στο Ρέντη. Η ομάδα πρώτη φορά έπαιξε φέτος έπαιξε σε τέτοιο ρυθμό και αυτό είναι φυσικό να μην μπορεί να ρυθμίσει την κατανομή δυνάμεων.

 Ο προπονητής μας μια χαρά σκέφτηκε το παιχνίδι και παρόλα το βαρύ σκορ κρίθηκε στην ποιότητα του Ιμπραήμοβιτς στο πρώτο γκολ και στις λεπτομέρειες στα στημένα. Αν καταφέρουμε να πιάνουμε αυτήν την απόδοση σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και μοιρασμένα μέσα στο χρόνο του παιχνιδιού η ομάδα θα πάει πολύ καλά.

 Υγ. Πολλοί παρομοιάζουν το παιχνίδι αυτό με το παιχνίδι με την Μέταλιστ επι Βαλβέρδε. Μπορεί να έχουν δίκιο όμως το πρώτο ημίχρονο που κάναμε με Παρι είναι εξωπραγματικό για ενα προπονητή που έχει μόνο 9 μήνες στην ομάδα και μάλιστα μήνα Σεπτέμβρη. Ο Βαλβέρδε ήταν ήδη δυο χρονιές στην ομάδα και μάλιστα είχε απέναντι μια ομάδα σαφώς κατώτερη της παρι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αλλά η προοπτική αυτής της ομάδας είναι καλύτερη
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: