Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τοπ-16

 Καλήμερα αδέλφια

 Μετά τα ωραία της χτεσινής μέρας με μπόμπες στο ΟΑΚΑ και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ βγήκε ο όμιλος του τοπ 16. Πραγματικά η ήττα της Άλμπα απο την Τσεντεβίτα μας χάλασε την γεύση αλλά η ομάδα μας θα παίξει γερά στην πρόκριση και την δυνατότητα να μπει στην δυάδα. Ας δούμε αναλυτικά  κάθε αντίπαλο σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 1η αγωνιστική η ομάδα παίζει με την Μάλαγα. Η ομάδα του καλού Πλάθα παίζει το κλασσικό ισπανικό μπάσκετ με πολύ ταχύτητα και πολλά σουτ από την περιφέρεια. Ξεχωρίζει ο Κουζμίνσκας, ο τρομερός σουτέρ Τούλσον καθώς και ο πρώην δικός μας Βασιλειάδης. Η ομάδα σχετικά έχει καλή παράδοση στην Μάλαγα σε κρίσιμα παιχνίδια. Με νίκη η ομάδα κάνει τεράστιο βήμα μια και η Μάλαγα είναι ομάδα που θα πάρει βαθμούς αρκετούς.

 2η αγωνιστική παίζουμε με Μιλάνο. Το Μιλάνο στο πρώτο γύρο δεν ήταν καθόλου καλό. Γενικά μοιάζει να μην έχουν βγει οι δυο Αμερικανοί περιφερειακοί κυρίως ο Μάρσον Μπρουκς που είναι λίγο λοξός παικτικά και ο Ράγκλαντ που δεν κάνει την δουλειά του Τζέρελς. Είναι όμως ομάδα πολύ επικίνδυνη και ο γραφών έχει τρελή εκτίμηση στον προπονητή της Μιλάνο τον Μπιάνκι. Χάκετ ,Σάμιουελς και Τζεντίλε ξεχωρίζουν ως στιγμής.

 3η αγωνιστική πάμε Ομπράντοβιτς. Προσωπικώς δεν μου αρέσει η Φενέρ. Δεν παύει να είναι δύσκολη αλλά έχει σαφής αδυναμία στο μπακορτ. Οι κοντοί της κοιτάνε κατά βάση το καλάθι και όχι την πάσα. Με πολύ πίεση στην μπάλα μπορούμε να την μπλοκάρουμε. Ξεχωρίζει ο τρελός μπομπέρ Γκούντελοκ, ο Μπογκντάνοβιτς και κυρίως ο άπαικτης που κάνει την διαφορά είναι ο Νεμάνια Μπιέλιτσα. Ένας εξαιρετικώς ολ αράουντ φόργουρντ.

 4η αγωνιστική παίζουμε με την πολύ γνωστή Κούτσα. Η οποία χάνει τον πλέι μέικερ Ερτέλ μάλλον, με Κερεχέτα ποτέ δεν είσαι σίγουρος, και χάνει μεγάλη ισχύ από το ρόστερ. Ομάδα μάλλον μέτρια στην μέρα της μπορεί να σε σκοτώσει. Η Λαμποράλ είναι ομάδα που πρέπει να την κερδίσουμε δυο φορές για να έχουμε τις πιθανότητες μας. Ξεχωρίζουν οι Ερτέλ, αν μείνει, ο Μπερτάνς που είναι καλός σουτέρ και θέλουμε να δούμε τον πρώην του Κολοσσού Μάικ Τζέημς.

5η αγωνιστική παύε Τουρκία στην Εφές. Ομάδα ερωτηματικό με καλό υλικό στους ψηλούς. Ο Ίβκοβιτς πάντα κανε σπουδαίες ομάδες. Η Εφές είναι πολύ δυνατή στην άμυνα αλλά και αυτή όπως και η Φενέρ δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο στους κοντούς. Ο Ντρέιπερ που κάνει το κουμάντο στο πλέι μέικερ είναι σπουδαίος αμυντικά αλέα γενικά δεν είναι αξιόπιστος στην δημιουργία. Υπάρχει η πιθανότητα η Εφές να πάρει τον σπουδαίο Ερτέλ που είναι παίκτης που θα αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Ξεχωρίζουν οι Κρίστιτς που μέχρι να τραυματιστεί έκανε παπάδες, ο Σαριτς που ειναι σπουδαίο ταλέντο καθώς και ο πρώην δικός μας Περπέρογλου που είναι σταθερά καλώς.

 6η αγωνιστική είναι η ΤΣΣΚΑ. Πιθανότατα το γκραν φαβορί του ομίλου. Υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει Κιριλένκο πράγμα που θα την κάνει μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ομάδα πλήρης που πλέον δεν στηρίζεται απόλυτα στην τρέλα του μεγάλου Τεόντοσιτς. Τρομερή μεταγραφή ο Ντε Κολό εξαιρετικός ο Ουίμς που είναι πολύ καλός σκόρερ εξαιρετικός ο Χάινς σε ρόλο σκούπα, ο Καούν κάνει εξαιρετική ευρωλίγκα. Ομάδα πλήρης σε όλες τις θέσεις. Πάνω απο όλους όμως είναι ο Τεόντοσιτς που στις καλές του είναι πυρηνικό όπλο. Όταν είναι στις κακές του υπάρχει πλέον ο Ντε Κολό.

 7η αγωνιστικά παίζουμε με Νίζνι. Την Νίζνι την είδαμε πολύ φέτος. Άρεσε πολύ στον γραφών. Ομάδα που πολλοί την θεωρούν έκπληξη αλλά δεν είναι καθόλου. Το οτι ζορίστηκε να προκριθεί οφείλεται στην απειρία της. Η Νίζνι είναι η ομάδα με τις καλύτερες επιλογές ξένων στην Ευρωλίγκα. Ο Ροτσέστι έκανε τρομερή ρέγκιουλαρ σίζον πλέι μέικερ με όλη την σημασία της λέξης αλλά και με τρομερή ικανότητα στο σουτ, ο Τέρενς Κίνσευ ένα πόλη αξιόπιστο τριάρι με μεγάλες εμπειρίες απο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο Τρέυ Τόμπκινς ένας από τους καλύτερους νέους ξένους. Τεσσάρι ολκής με πολύ σκορ και ριμπάουντ.

 Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος. Δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση η ΤΣΣΚΑ οι υπόλοιποι θα παλέψουν για τις αλλάς θέσεις. Η μοναδική αδύναμη ομάδα είναι η Λαμποράλ που και αυτή μπορεί να κάνει ζημιές. Η ομάδα μας μπορεί να βγει από δεύτερη μέχρι και έκτη. Γενικά θα γίνουν πολύ σκληρά παιχνίδια
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: