Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

PIRAEUS-BEOGRAD ALLWAYS TOGETHER


Αδέρφια αύριο είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους τους Ολυμπιακούς αλλά ιδιαίτερα για όσους ζουν την ομάδα μέσα από την οικογένεια της θύρας 7. Αύριο υποδεχόμαστε τα αδέρφια μας τους Delije για τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο ομάδων, του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα. Πραγματικά στο πρώτο ματς του ομίλου η ατμόσφαιρα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Αύριο είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα αδέρφια μας να αισθανθούν σαν να παίζουν σπίτι τους.
Το ξέρουμε αυτό και το έχουμε ξανακάνει, είτε σε φιλικά με τους Σέρβους στην μπάλα, είτε στον αγώνα πόλο μεταξύ των δύο ομάδων πριν λίγα χρόνια όπου στο Παπαστράτειο είχε στηθεί ένα απίστευτο πάρτι.
Γενικά κάθε φορά που κατεβαίνουν οι Delije δημιουργείται μαγική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Όπως και όταν ανεβαίνουμε εμείς στο Βελιγράδι. Οι άνθρωποι οπαδικά δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ απλά. Είναι απίστευτοι.
Τώρα φυσικά για τον αυριανό αγώνα δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί ιδιαίτερα κανείς. Όλοι θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε μαγική ατμόσφαιρα. Νομίζω το ίδιο και οι παίκτες στο παρκέ. Εννοείται ότι θέλουμε την νίκη αλλά, όντας αδιάφοροι και σίγουρα πρώτοι, δεν νομίζω να μας ενδιαφέρει και πολύ το τελικό σκορ.
Μιας και αναλύσεις δεν θα κάνουμε ας δούμε λίγο από που ξεκίνησε Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Ήταν 1986 όταν ο Ερυθρός Αστέρας έπαιζε με την Βαζέλα  για το UEFA. Οι Delije είχαν κατέβει στην Αθήνα μια μέρα πριν το ματς και ο "Υποβρύχιος" τους έκανε μια επίσκεψη στο ξενοδοχείο τους να τους ζητήσει 200 εισιτήρια για τον αγώνα της επομένης. Αφού το σκέφτηκαν οι Σέρβοι τελικά τα έδωσαν και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Μετά η 7 ανέβηκε Βελιγράδι και ξεκίνησε αυτή η τρομερή αδελφοποίηση που έχει γιγαντωθεί, με εκατέρωθεν μετακινήσεις οπαδών κάθε χρόνο σε μικρά και μεγάλα ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας αγώνας πόλο του Ολυμπιακού πριν δυο χρόνια με την Μλάντοστ αν δεν κάνω λάθος όπου οι delije γέμισαν το γήπεδό της και σε όλη την διάρκεια του ματς τραγουδούσαν για τον Ολυμπιακό με σημαίες, κασκόλ, πραγματικά σαν να έπαιζε η δική τους ομάδα. Μια ακόμη απόδειξη της σπουδαίας αυτής αδελφοποίησης είναι  ότι πολλοί Σέρβοι όταν κατεβαίνουν στην χώρα μας τους φιλοξενούν δικοί μας στα σπίτια τους όπως αντίστοιχα κάνουν και εκείνοι με δικούς μας οπαδούς που ανεβαίνουν στην Σερβία. Πολλοί σύνδεσμοι της Βορείου Ελλάδος έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με συνδέσμους στην Σερβία( Κατερίνη, Ξάνθη κτλ) . Όλοι οι σύνδεσμοί μας έστειλαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθήσουν τους αδερφούς μας με τις πρόσφατες πλημμύρες




. Επίσης έχει γίνει πορεία έξω από την Σερβική πρεσβεία για τον άδικα φυλακισμένο οπαδό του Ερυθρού Αστέρα Uros Misic. Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε και την οικονομική βοήθεια για το Κόσοβο.
Αύριο η θύρα 7 ετοιμάζει κάτι πολύ καλό στην κερκίδα και χρειάζεται η βοήθεια όλων μας. Φωνή, ερυθρόλευκα και παλμός για 40 λεπτά. Και φυσικά μαθαίνουμε το "Είσαι στο μυαλό" στα σέρβικα. Θα το τραγουδάμε εναλλάξ μια στα ελληνικά και μια στα σέρβικα.
Ζβέζντα μι γε σβε,
Ζβέζντα ζίβοτ γε,
Σέρτσε μό(γ)ε γε,
Ούβεκ ους τεμπέ,
Ζβέζντο βόλιμ τε
Νάπρεντ ζβέζντα ολέ


DELIJE ΚΑΙ ΘΥΡΑ 7 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ
Делије и виндовс 7 заједно форевер
Υ.Γ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ.
Υ.Γ. ΑΥΡΙΟ 4:30 COFFE TIME ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Υ.Γ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΚΑΠΑΓΙΕΡΩΦ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κορυφαία στιγμή ανάμεσα στον Ολυμπιακό κ τον Ερυθρό Αστέρα ήταν το φιλικό του 1994.
Το πρώτο διεθνές παιχνίδι που έγινε στο Βελιγράδι, ενώ υπήρχε εμπάργκο στη Σερβία κ εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121112/san-simera-filiko-toy-94-poy-itan-mono-i-arxi

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΝ ΕΙΣΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΔΝ ΜΠΌΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ..ΣΤΟ ΣΕΦ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΤΜΌΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΠΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ Κ ΜΕ ΟΥΣΙΑ Κ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ..ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΌΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ '94 Κ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΜΦΥΛIΟΣ ΤΟ ΤΟΤΕ..ΔΝ ΞΕΧΝΑΩ Κ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟ 1991 ΜΕ ΤΝ ΙΒΙΤΣ Κ ΠΑΝΤΣΕΦ ΤΟΤΕ ΧΟΡΕΑΝ ΤΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΥΝΕΛΑ..ΒΑΓΓΕΛΗΣ