Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Robinho και μεταγραφολογία

Και μάθαμε ότι τον μεγάλο παικταρά Robinho η Μίλαν τον άφησε ελεύθερο. Στην συνέχεια αυτού λοιπόν οι απανταχού αεροδρομιακοί φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κλείνουν θέση για το Ελ. Βενιζέλος. Ποιός είναι ο Robinho δε θα το πω εγώ, καλώς ή κακώς είναι γνωστός σε όλους μας. Όμως το θέμα είναι για ποιούς λόγους είναι ή έγινε γνωστός;

Ας πάρουμε την ποδοσφαιρική του πορεία από την αρχή ως σήμερα. Το 2005 σε ηλικία 23 ετών παίρνει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης από την Σάντος έναντι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ εκέι μένει για 3 χρόνια στα οποία ΟΛΟΙ ΜΑΣ θυμόμαστε τον Τάσο να τον κάνει γιο γιο στο 0-0 μέσα στο Γ. Καραισκάκης. Φεύγει και πηγαίνει στην Σίτυ έναντι του ποσού των 34 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία την έβγαζε μεταξύ Αγγλίας και Βραζιλίας μια και η Σίτυ τον έδωσε δανεικό στην ομάδα της καρδιάς του την Σάντος. Γρήγορα γρήγορα λοιπόν η Σίτυ τον ξεφορτώνεται και πηγαίνει στην Μίλαν έναντι του ποσού των 15 εκατομμυριών ευρω το 2010.

Έχοντας λοιπόν φτάσει στα 28 του χρόνια και σύμφωνα με την μεταπωλητική του αξία αντιλαμβάνεται ο καθένας μας πως η πορεία του δεν είναι ανοδική απεναντίας έχει πάρει την κατιούσα, και πολύ πιθανόν αν δεν ήταν η Ρεάλ η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε στην Ευρώπη να ήταν ένας ακόμα Βραζιλιάνος της σειράς που πέρασε τον Ατλαντικό. Κάτι ήξερε ο Τάσος ο Πάντος από τότε μάλλον.

Από το 2010 ως το 2014 αγωνίζεται στην Μίλαν η οποία εδώ και μια πενταετία είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε σχέση με την Μίλαν του παρελθόντος. Και όμως ο Robinho ακόμα και από αυτή την Μίλαν δίνεται δανεικός στην Σάντος και εν τέλει τον αφήνει ελεύθερο.

Ωραία είναι τα αεροδρόμια πήγαμε τα τελευταία χρόνια για Ριέρα, για Σαβιόλα ας πάμε και για τον Robinho. Όμως δεν πήγαμε αεροδρόμιο ούτε για τον Τουρέ ούτε για τον Μιραλάς πράγμα που δείχνει πως γενικά έχουμε ένα θέμα ονοματολογίας ως οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μέσα μας.

ΥΓ Η Juventus θα αγωνιστεί στον τελικό του champions league ναι μώρε αυτό το καφενείο που σε 12 παιχνίδι ως τώρα στο κατσαρόλι έχει δεχτεί 7 γκολ και τα 3 τα έχει δεχτεί από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, εμείς λοιπόν θα αγωνιζόμαστε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι Αλαφούζος μέσω του Φύσσα, Μελλισανίδης μέσω του Γεωργέα και ο αθλητικός δικαστής Θωμαίδης ας δουν την αλήθεια της ανυπαρξίας τους.

ΥΓ1 Παππά το νου σου να έχεις προς το παρών πάρε πίτσα ή σουβλάκια, άνοιξε τα αναψυκτικά σου, ξάπλωσε στον καναπέ σου και απόλαυσε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στην Μαδρίτη γιατί εμείς Μαδρίτη και εσύ από το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: