Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Sold out και μετανάστευση

Και σήμερα βγήκαν τα εισιτήρια για το παιχνίδι με την Μπάγερν. Κάποιοι είχαν κατασκηνώσει από χθες το βράδυ στα εκδοτήρια. Είναι λογικό εξάλλου μια και στα εκδοτήρια και στο internet βγήκαν μόλις 5000 εισιτήρια.

Τα μαγικά χαρτάκια αυτά λοιπόν εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγη ώρα και το πρώτο sold out της χρονιάς είναι γεγονός.


Δεν το φωνάζω ως επιτυχία το σημειώνω ως γεγονός μια και εγώ σαν Μιχάλης πιστεύω πως ο οπαδός έχει θέση στο γήπεδο ανεξαρτήτου αντιπάλου, μια και εγώ θα προτιμούσα sold out με τον Πλατανιά το Σαββάτο παρά με την Μπάγερν. Ο λόγος απλός το πρωτάθλημα μας δίνει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν θα είχαμε θέση σε αυτή την διοργάνωση. Έτσι λοιπόν προτιμώ το sold out σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος παρά σε ένα ή δύο παιχνιδια του champions league. Άσε που με την αξία ενός εισιτηρίου για το champions league παρακολουθείς και δύο και τρεία ίσως παιχνίδια πρωταθλήματος.

Εμείς θα δίνουμε το παρών σε κάθε αγώνα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας γιατι είναι ο τρόπος ζωής και συμπεριφοράς μας, γιατί είναι αυτό που μας κάνει ωραιότερες τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τα Σαββατοκύριακα. Εξάλλου η θέση μας ως οπαδών είναι στις εξέδρες του γηπέδου που αγωνίζεται η ομάδα μας.

Κλέινοντας θέλω να αναφερθώ σε μία ανακοινώση που έβγαλε στον λογαριασμό του στο facebook ο Κώστας Καραπαππάς που θεώρω σημαντική και θα την μεταφέρω αυτολεξή.


Konstantinos Karapappas
Το ECA αποφάσισε να δώσουν οι ομάδες ένα σημαντικό ποσό για τους πρόσφυγες. Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κάθε ομάδας στο Champions League ένα ευρώ απο κάθε εισιτήριο θα πηγαίνει σε αυτό τον σκοπό. Δεν αρκεί. Αλλά είναι κάτι. Άνθρωπινες ζωές που ναυάγησαν και ψάχνουν ελπίδα κάνοντας κουπί δίπλα στον θάνατο, νησιά ελληνικά που έγιναν άτακτα και δίχως επιλογή αποθήκες ψυχών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες...
Τις τελευταίες μέρες, ειδικά στα social media οργιάζει η ξενοφοβία αλλά και η άνεση ορισμένων που δε ζουν π.χ. στην Λέσβο και αρκούνται να γράψουν κάτι μελό και μετά να φάνε σούσι.
Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους ξεριζωμένους της γής. Το επιβάλουν οι ρίζες μας. Αλλά και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ζουν στα νησιά και ξαφνικά είδαν τον πόλεμο να μπαίνει στα σπίτια τους.
Και κάτι τελευταίο: Πολλοί λένε γιατί οι πρόσφυγες έχουν... smartphones! Μέγα ζήτημα το αν δίπλα στον πνιγμένο επιπλέει smartphone ή τηλέφωνο παλαιάς τεχνολογίας... Αλλά τέλος πάντων, πρώτον προφανέστατα και δεν έχουν όλοι smartphones και δεύτερον είναι πιο πιθανό αυτοί που έχουν να πληρώσουν ένα δουλέμπορο να μπορούσαν και πριν να αγοράσουν εξελιγμένο κινητό. Συνήθως απο την κόλαση δραπετεύουν με αυτό τον τρόπο αυτοί που έχουν ένα ποσό στην άκρη. Οι άλλοι είναι πίσω στον πόλεμο. Χωρίς smartphone και χωρίς ελπίδα...


ΥΓ Το Σαββάτο έχουμε παιχνίδι προηγείται της Μπάγερν και καλό είναι να δώσουμε το παρών μας δίνοντας δύναμη στους παίκτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: