Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Άντε ξεκινάει....

 Καλήμερα αδέλφια

 Σήμερα στις 21.45 η ομάδα δίνει τον πρώτο αγώνα για την ευρωλίγκα. Ο μαραθώνιος επιτελούς ξεκινάει και για μας τα μπασκετικά πρεζάκια είναι η καλύτερη μέρα. Το παιχνιδάκι γίνεται στην Κρήτη λόγω τιμωρίας από το περσινό τελευταίο παιχνίδι με Μπάρτσα και όλο το γλέντι. Χαλάλι.

 Αντίπαλος της ομάδας είναι η Τσεντεβίτα. Προσωπικά χωρίς να την έχω δει θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Βλέποντας το ρόστερ της κροατικής ομάδας παρατηρείς ότι έχει πολύ καλούς παίκτες και αρκετά έμπειρους για τα δεδομένα της. Ξεχωρίζουν πολύ οι δυο Αμερικανοί ο Πούλεν εξαιρετικός σουτέρ με θητεία στην Μπαρτσελόνα το 2013-14 και ο πολύς γενικά Τζέιμς Γουάιτ ενα εξαιρετικό τριάρι με αρκετό σκορ αλλά και γενικά πολύ καλό παιχνίδι. Πέρσι αυτός έπαιζε στην Ούνικς του Μπου-Χου με πολύ καλή χρονιά. Επίσης έχει τον Ζόριτς που πέρσι ήταν στην Φενέρ. Η Τσεντεβίτα θεωρείται και το κορυφαίο σχολείο για νέα ταλέντα. Εκεί είναι και ο Μουσα που θεωρείται το νέο ανερχόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό αστέρι.

 Η δυσκολία όμως δεν είναι στο θέμα της κροατικής ομάδας. Το πρόβλημα είναι η δίκη μας ομάδα που δείχνει πολύ ανέτοιμη. Ακόμα είμαστε στον διαχωρισμό των ρόλων στην ομάδα πράγμα πολύ λογικό. Γενικά δείχνουμε να έχουμε ένα θέμα στο μπροστά. Στην άμυνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το μόνο θέμα είναι στο να μάθει ο Γιανγκ την όλη τακτική στα χεντζ αουτ. Κρίσιμος ο ρόλος είναι και του Χάκετ που λόγω φανερής κόπωσης του αρχηγού πρέπει να αρχίσει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες.

 Γενικά το παιχνίδι θα είναι πολύ κλειστό. Θα χρειαστεί αρκετή υπομονή αλλά και ο κόσμος θα είναι σημαντική βοήθεια στην ομάδα

Υγ. Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα είναι πολύ λογικές. Προσωπικά τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και είναι για μένα ο καλύτερος έλληνας προπονητής. Το μόνο που του καταλογίζω είναι ότι παρέμεινε στην ομάδα εκείνο το καλοκαίρι αλλά για αυτό δεν ευθύνεται μόνο αυτός. Το ρόστερ που είχε σχηματίσει ήταν εξαιρετικό, πλην του Λαφαγιέτ που αποδείχτηκε τραγικός, γιαυτό και με αυτό έφτασε η ομάδα μέχρι το τέρμα Ο κύκλος του όμως είχε φανερά τελειώσει. Μεγάλε σκακιστή καλή σταδιοδρομία και με νίκη με τον ζέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: