Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Παπανικολάου η οχι Παπανικολάου? Ιδού το ερώτημα...

Καλησπέρα αδέλφια    

 Η ομάδα μπάσκετ είναι γεγονός ότι πάει εξαιρετικά. Παρά τις οποίες σοβαρές ατυχίες έχει στρώσει και παίζει εξαιρετικά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. O κόουτς Σφαιρόπουλος εχει περάσει πλέον την φιλοσοφια του που είναι εντελώς διαφορετική απο τον προκάτοχων ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Η ομάδα πλέον επιτίθεται εντελώς διαφορετικά και δεν χρησιμοποιεί το πικ εν ρολ τόσο οσο το έψαχνε πέρσι. έχουμε δει καλή κυκλοφορία και πολύ καλές επιλογές στο σουτ. Κυρίως βλέπουμε χρησιμοποιήση όλων των παικτών κ αι σωστό μοίρασμα του χρόνου. Και είναι λογικό αυτό γιατί το επίπεδο έντασης παιχνιδιού της ομάδας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι αναγκαίες οι οποίες ανάσες.

 Αυτές τις μέρες έχει προκύψει πάλι η ιστορία με τον Παπανικολάου. Το σύνολο του κόσμου επιθυμεί την απόκτηση του κόμπο φόργουορντ από την ομάδα κυρίως ενθυμούμενος τις πολύ καλές ικανότητες του στα χρόνια που έπαιξε στην ομάδα και έφτιαξε και το όνομα του. Υπάρχουν πολλά στοιχειά που πρέπει να αναλυθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση που αφορούν και την ομάδα αλλά αφορούν και κυρίως τον ίδιο τον παίκτη. 

 Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση ότι ο Παπανικολάου είναι παίκτης επίπεδου Ολυμπιακού και Ευρωλιγκας, Υπάρχουν πράγματα που τα κάνει πολύ καλά και ταιριάζουν και στην φετινή ομάδα όπως η πολύ καλή αμυντική απόδοση το καλό σουτ που η ομάδα μερικές φόρες χρειάζεται και κυρίως οτι μπορεί να παίξει και στις δυο θέσεις και στο 3 αλλά και στο 4. Σαν γενική εικόνα ο Παπανικολάου έπαιρνε εύκολα την θέση πχ του Τσαιρέλη στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού και έδινε ακόμα περισσότερο βάθος στην ομάδα. Άλλωστε δεν νομίζω ότι θα χρειαζόταν και ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. 

 Από εδώ όμως και ξεκινάνε και τα προβλήματα και αφορούν κυρίως την φιλοδοξία του παίκτη. Μπορεί ο Παπανικολάου να μπει σε μια ομάδα που φανερά εχει και δεύτερο και τρίτο ρόλο? Γιατί πλέον φανερά στην ομάδα οι ρόλοι έχουν μοιραστεί και στην θέση του παίζουν ήδη πολλοί παίκτες, Ξεχωρίζει ο Παπαπέτρου που είναι μεγάλο στοίχημα της ομάδας, ο Λοτζέσκι που θα επιστρέψει γρήγορα, ο Στρόσμπερι που είναι ιδιαίτερα αποδοτικός στο σχήμα που λατρευει ο κοουτς Σφαιρόπουλος με τους τρεις κοντούς όπως και στο τέσσερα υπάρχει ο μοναδικός Πρίντεζης και ο αποδεχόμενος τον ρόλο Αγραβάνης. Κάπου ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες θα πρέπει να ξεκλέψει χρόνο ο Παπανικολάου. Πράγματα με τα φετινά δεδομένα πολύ δύσκολα όπως δύσκολα και για του χρόνου μια και τα τριάρια της ομάδας είναι με εγγυημένα συμβόλαια. Αν ο Παπανικολάου αποδεχτεί την πρόταση πρέπει να αποδεχτεί ότι δεν θα βρει τίποτα έτοιμο και οτι θα πρέπει να αγωνιστεί πολύ έντονα ώστε να κερδίσει το χρόνο του στην ομάδα. Και αυτά δεν είναι εύκολα στοιχήματα για παίκτη που έχει να παιξει δυο χρονιά ουσιαστικά μπάσκετ. 

 Για την ομάδα το δίλημμα είναι μικρο να λέμε την αλήθεια. Ο Σφαιρόπουλος θα του εξηγήσει τον ρόλο του και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το ίδιο έκανε σχεδόν με όλους τους παίκτες και άπαντες η συμφωνήσαν η απλά έφυγαν. Η προηγούμενη άρνηση του Παπανικολάου δεν μου ηχεί και τόσο αισιόδοξα. Η επιλογή είναι δίκη του όπως και ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί. Και κάνεις δεν είναι πάνω από την ομάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: