Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Για το χτεσινό αγώνα....

 Καλημέρα αδέλφια

 Χτες η ομάδα ανέβηκε άλλο ένα επίπεδο απόδοσης. Αυτό είναι το σημαντικό συμπέρασμα από το χτεσινό παιχνίδι. Δηλαδή παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένη από το μουδιασμένο ξεκίνημα με την Καλονή.

 Αυτό γίνεται γιατί επιτελούς βρέθηκε ένα λειτουργικό σχήμα στο κέντρο το οποίο λύνει τα χεριά του προπονητή. Χτες η ομάδα ξεκίνησε με βασικό κόφτη τον Σάμαρη κοντά του τον Μασάντο και αριστερά δεξια τους Βάις και Φουστέρ. Το καλο με τους ακραίους χαφ της ομάδας είναι οτι παίζουν και στην γραμμή , ο Φουστέρ προσπαθεί ο Βάις είναι η θέση του ,άλλα κυρίως και οι δυο είναι εξαιρετικοί στο να συγκλίνουν μπρος το κέντρο και να δίνουν πλεονέκτημα αριθμητικό. Συν ότι σε αυτό βοηθά πολύ και ο Σαβιόλα που κινείτε οπού πάει η μπάλα. Το σχήμα είναι απόλυτα λειτουργικό και θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει.

 Στα των παικτών τα είπε σχεδόν όλα ο Μιτσελ. Ο Σάμαρης αποδεικνύεται εξαιρετική μεταγραφή , βεβαία όσοι τον είχαμε δει στον Πανιώνιο ήμασταν σίγουροι γιαυτόν , γιατί είναι πλήρης πακέτο. Είναι εξαιρετικός πασερ , είναι δυνατός σωματικά και κυρίως είναι πολύ εγκεφαλικός. Αυτό φαίνεται από την ευκολία που μαθαινει την θεση που ουσιαστικά τώρα παίζει για πρώτη φορά. Γενικά είναι εξαιρετικός στη μεταφορά της μπάλας απο τον χώρο άμυνας στην φάση επίθεσις και το κάνει σχεδόν αλάνθαστα. Αν μπορεί να το κάνει και σε επίπεδο Τσαμπιονς Λιγκ νομίζω οτι θα το μάθουμε γρήγορα. Πάντως τον πιστεύω πάρα πολύ και είναι άπω τις βασικές αιτίες ανόδου της ομάδας μετά την φυγή Φεισα.

 Στην άμυνα δεν απειληθήκαμε και ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας μάλλον πέρασε ενα εύκολο απόγευμα-βράδυ. Οι τραυματισμοί του Σαλινο και κυρίως του Μπονγκ μας προβληματίζουν λίγο ενόψει Παρι. Ειδικά για τον έγχρωμο αριστερό μπακ της ομάδας είναι απαραιτήτως γιαυτό το παιχνίδι αλλά και η πιθανή απώλεια του Σαλινο δεν είναι λίγη.

 Στην επίθεση όταν έχεις Σαβιολα και Μητρογλου τα πράγματα είναι  πολύ απλά. Ειδικά από την στιγμή που αυτοί οι δυο έχουν βρει κώδικα επαφης τα πράγματα τουλάχιστον στην Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά εύκολα. Και βέβαια υπάρχει και ο Ολαιταν που θα πάρει χρόνο που ειναι διαφορετικός παίκτης και μπορεί να αλλάξει δεδομένα.

 Στο σύνολο της η ομάδα έδειξε μεγάλη διάθεση ειδικά στο 1ο ημίχρονο και όπου έπνιξε την Ξάνθη εύκολα (το φοβόμουν το παιχνίδι) με το πρεσσινγκ και την ταχύτητα της. Είχε καλή κυκλοφορία και ο Μασαντο βοήθησε πολύ σε αυτό όπως και στο πρεσσινγκ.

 Τώρα για την Τρίτη είναι άλλο παιχνίδι πολύ δύσκολο και ο προπονητής της ομάδας έχει να πάρει ίσως κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλή αλλά η ομάδα έχει το υλικό για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

 Υγ Καλό ξεκίνημα απο τον Γιαταμπαρε. Είναι σίγουρο ότι θα δώσει λύσεις.
 Υγ Καλά τι έγινε χτες στην Νίκαια
?

Δεν υπάρχουν σχόλια: